Lista składników:
Biszkopt :
- 160 g mąki
- 220 g cukru
- 6 jajek
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem :
- 250 g margaryny Kasi.
- 160 g mąki
- 220 g cukru
- 1 l mleka
- 1 olejek waniliowy
Wierzch :
- 100 g wiórków kokosowych
- 70 g margaryny Kasi
- 3 łyżki cukru.
Jak zrobić ?
Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (20x25cm) i piecz w 180st.C. przez około 30 min. Pół litra mleka wlej do garnka, dodaj cukier i zagotuj. Do pozostałego mleka dodaj olejek i przesianą mąkę. Dokładnie wymieszaj i wlej do gotującego się mleka. Jeszcze przez chwilę gotuj na małym ogniu. Odstaw do wystygnięcia. Kasię zmiksuj i dodawaj do niej po trochu zimnego kremu. Biszkopt przekrój w poprzek na dwie części i obie posmaruj kremem (na spodzie biszkopt, na to masa, na nią drugi biszkopt i znów masa). Na wierzchu rozprowadź podsmażone na Kasi osłodzone wiórki kokosowe.
Temperatura
180°C Czas pieczenia
ok. 30 min.
Mmmm.... Wygląda apetycznie ♥
OdpowiedzUsuńTak na dobry początek udostępniłyśmy Twojego bloszka na naszym. Obserwujemy.
Pozdrawiam fore♥erka Olcia - http://fantazyjnyblog.blogspot.com/
P.s. Czekam na więcej postów.
Myślę, że będzie tu ciekawie.